Întrebări frecvente

Știm de ce este nevoie pentru a avea succes, asigurând finanțarea potrivită și apoi îndrumându-vă și sprijinindu-vă pe tot parcursul călătoriei de finanţare.
ÎNTREBAREA 1)

Cu ce mă poate ajuta un consultant în accesarea fondurilor nerambursabile?

Accesarea fondurilor nerambursabile s-a dezvoltat de-a lungul timpului ca un serviciu distinct, nişat, de consultanţă şi se dezvolta tot mai mult datorită contextului european în care este angrenata şi România. Deşi fundamentul rămâne mereu acelaşi, regulile jocului se schimbă de la program la program, de la o autoritate de finanţare la alta şi de la o perioadă la o alta. În plus, adevăraţii consultanţi sunt cei care s-au călit cu timpul; timp în care s-au confruntat cu tot felul de spete nescrise şi au fost nevoiţi să găsească soluţii până şi la cele mai la-limita situaţii.
Prin urmare, un consultant bun în accesarea fondurilor nerambursabile va şti exact ce şi cum este nevoie pentru a îndeplini condiţiile fiecărui program în parte.

ÎNTREBAREA 2)

De ce să ne alegeţi pe noi, consultanţii LARA?

Suntem de mult timp în piaţă.
  • LARA activează în piaţă, ca societate de consultanţă, încă din anul 2004 şi putem spune că am observat de-a lungul timpului cum proiectele finanţate cu fonduri nerambursabile s-au dezvoltat, atât ca beneficiu generat companiilor şi comunităţilor lor, dar şi ca nivel de complexitate şi dificultate de obţinere a finanţării.
Cunoaştem foarte bine programele pentru mediul privat.
  • Am învăţat continuu şi am ajuns să cunoaştem foarte bine sistemul finanţării cu fonduri nerambursabile a proiectelor destinate beneficiarilor privaţi din România.
Oferim onestitate şi siguranţă în accesarea fondurilor nerambursabile.
  • Nu vindem şanse deşarte! Nu inventăm programe de finanţare! Îţi propunem o colaborare doar dacă există, în mod real, un program de finanţare potrivit investiţiei dorite, aprobat, sau anunţat oficial de către autorităţi sub orice formă (propunere, proiect de lege, schema aprobată etc.)  
Acţionăm cu profesionalism şi previzibilitate.
  • Munca noastră presupune în proceduri transparente şi documente depuse la timp. Nu scriem un proiect doar ca să bifeze nişte criterii de evaluare. Ne asumăm că scriem un proiect competitiv care se poate implementa şi ne asumăm că îl implementam până la capăt.  
    Nu de puţine ori, ne-am confruntat cu beneficiari sosiţi la noi, cu dosarele în braţe, acuzând tot felul de probleme ale proiectului şi dorind o cale de ieşire din impas. În timp ce ne dăm tot interesul să le rezolvăm problemele, aceste situaţii nu sunt de dorit. Un proiect scris doar de dragul de a fi scris şi depus cât mai repede, va genera probleme greu de soluţionat şi pierderi de resurse pe termen lung. Obţinerea finanţării prin orice mijloace nu este un scop!
Suntem responsabili de proiecte de finanţare de toate dimensiunile.
  • Ne-am asumat şi am dezvoltat proiecte în valoare de peste 350.000.000 euro, cu o rată de succes de peste 97%.  
ÎNTREBAREA 3)

M-am decis. Vreau să realizez un proiect cu finanţare nerambursabilă. De unde încep?




ÎNTREBAREA 4)

Ce documente sunt necesare pentru depunerea unui proiect?

Fiecare proiect deţine specificul său, iar documentele necesare pot fi diferite. Adevărul este că primul proiect de investiţii cu fonduri nerambursabile pare un pic mai greu la început, cu multe informaţii de procesat şi documente de obţinut, dar cu atenţia cuvenită şi îndrumarea noastră, depăşim repede acest moment şi intrăm într-un ritm echilibrat de lucru.
Veţi primi o listă de documente şi informaţii necesare încă de la început, în funcţie de programul potrivit de finanţare. Din acest moment, fiecare document transmis este salvat şi păstrat cu grijă, sub clauze certe de confidenţialitate şi protecţie a datelor personale. Pentru documentele lipsă sau în completare revenim cu informări periodice până când totul este pregătit pentru depunere.

ÎNTREBAREA 5)

În cazul în care consultanţii LARA greşesc, ce se întâmplă?

Munca noastră este un compus în dezvoltare, format din cunoştinţe dobândite, abilităţi personale practice, lecturi repetate cu orele de legislaţie şi interpretate la comun cu specialişti din mai multe domenii, dar mai ales de experienţa efectivă acumulată cu bune şi cu mai puţin bune. Recunoaştem că, se întâmplă (rar, dar se întâmplă) ca în ciuda tuturor eforturilor şi dedicării noastre, să mai şi greşim. Atunci când absolut din greşeala noastră, un proiect este respins la finanţare, garantăm redepunerea proiectului fie în cadrul aceluiaşi program de finanţare, dacă este posibil, fie într-un alt program similar, fără cheltuieli adiţionale. Ne asigurăm aşadar, că beneficiaţi de continuitatea demersului de obţinere a fondurilor nerambursabile pentru investiţia dumneavoastră. Dacă greşim, iar greşeala ne aparţine pe deplin, ne asumăm răspunderea şi depunem diligenţele necesare remedierii situaţiei, sau a recompensării, raportate la prejudiciul cauzat. Succesul unui proiect este şi succesul nostru!